Uitslagen van V.C. Bleuken

Bekijk hier alle voetbaluitslagen van voetbalclub V.C. Bleuken in Merchtem.

Lokaal V.C. Bleuken: www.kavvv-vb-ov.be

 

 

 

 

Geschiedenis:

 

Op Valentijnsdag 14 februari 1974 werd vc Bleuken boven de doopvont gehouden. Ten huize Fred Bogaerts werd er een ploeg gevormd rond hemzelf, zijn broer Etienne en hun vrienden Frans De Sutter en Swaiken Van Campenhout. Zij vormden samen dan ook het eerste bestuur.

De naam van de ploeg alsook de clubkleuren lagen min of meer voor de hand. Juist na W.O. II was er al eens een ploeg geweest op de wijk Bleukenweg en de naam en de "geel/zwarte" clubkleuren werden dan ook gewoon over genomen.

Reeds op 16 februari 1974 ging de eerste match van start tegen NCV Buggenhout. Deze werd verloren met         2 – 7. Geen al te denderende start dus.

Uit die beginperiode onthouden we enkele ronkende namen zoals Bart Spinoy, Frans Willems, de gebroeders Pierre en Luc Rombauts ( beiden vandaag nog steeds actief in ons bestuur ), Jos Luypaert, Corneel Sarens, Corneel Van Lautem,Willy De Neve, Rudy Van Gucht om er maar enkele te noemen….

De vriendenwedstrijden volgden elkaar zo snel op dat er op zondag 15 juni 1975 reeds de 50ste match werd gespeeld. De aftrap werd gegeven door de toen populaire zanger Ricky Gordon.

De eerste matchen werden afgewerkt op het oude plein van Langevelde op de wijk Terlinden. Maar ook op de terreinen van Steenhuffel en Sleeuwagen voelden we ons thuis.

Tot 1980 werden er enkel vriendenwedstrijden gespeeld, maar vanaf het seizoen 1980-1981 traden wij voor het eerst aan in de kompetitie van het A.V.V.V. Gelijk met de aanleg van het nieuwe , en nog steeds ons huidig , terrein van SK Langevelde stortten we ons op het zaterdagvoetbal. Het eerste seizoen werd afgesloten in de middenmoot.

Nieuwe spelers werden aangetrokken zoals Roger Van Veer, Willem Cleymans, Piet De Roy ( deze drie zijnde de parels van het toen vrij bekende orkest The Pearls ), Jos De Pauw ( ex H.O. Merchtem ) alsook Jef Pfaff ( kozijn van jawel onze Jean Marie ) Hans Hoogewijs , Dirk De Nil en nog zovele anderen. Allemaal zijn ze uitgegroeid tot een stuk van de Bleukenfamilie.

In 1984 werd op passende wijze het 10jarig bestaan gevierd met receptie op het gemeentehuis.

Bij aanvang van het seizoen 1985-86 werd de verjonging van de ploeg verder gezet met de broedertrio’s Vandeperre en De Mesmaeker, Wouter Vrancaert,de gebroeders Joris en Stef Geeroms, Kris Buys en nog verschillende anderen. 

Het seizoen daarop werd er zelfs een tweede ploeg gevormd welke uitkwam in de veteranencompetitie, maar dit duurde helaas maar één enkel seizoen vermits het verbond deze competitie weer opdoekte.

In 1991 werd er in samenwerking met Langevelde de Merchtemse Beker nieuw leven ingeblazen.

Het seizoen 1991-1992 zou ook een hoogtepunt worden in de geschiedenis van VCB. Na een spannende strijd met dorpsrivalen Cristal Boys werd vc Bleuken kampioen en gingen voor het eerst aantreden in de tweede afdeling. Als klap op de vuurpijl bereikten we tevens de kwartfinale van de bekercompetitie na het uitschakelen van twee ploegen uit eerste afdeling. Dat seizoen werd  dan ook afgesloten met de nodige festiviteiten.

De volgende seizoenen werd het echter een op en af van tweede naar derde afdeling en omgekeerd. Maar alles werd steeds op passende wijze gevierd.

De jaren daarop kwamen er steeds nieuwe spelers onze rangen vervoegen, waarvan sommigen in de voet(bal)sporen van hun vaders stapten : Bart Bogaerts, Bjorn en Jari Rombauts, Sven Luypaert.   Ook onze trouwe supporters brachten hun zonen naar den Bleuken zoals Friso Vanderheyden, Stephan Maetens, Johan Dubois en Pascal Van Doren. 

Het 20 en 30 jarig bestaan werden steeds met de nodige luister gevierd zoals het voor Merchtemnaren toch wel een beetje de traditie is...feesten.

Tijdens deze vele jaren zijn we enkele keren noodgedwongen van clublokaal moeten veranderen. Maar steeds omdat de uitbaters er een punt hadden achter gezet. Zo hadden we achtereenvolgens ons lokaal bij Leon Vrijdag op de Langesteenweg, daarna in “café 51” bij Emma op de Reedijk nr. 5 om daarna in ons huidig lokaal “café Reedijk” bij Jos en Linda Vrijdag te zijn aangeland.

VC Bleuken is een ploeg waar vriendschap op de eerste plaats komt. De huidige ploeg bestaat uit een 25-tal actieve spelers die de vaste kern uitmaken en een 10-tal spelers waar we beroep op kunnen doen in het geval er teveel zieken of gekwetsten zijn, onze depanneurs. Tevens heeft onze club een grote schare steunende leden bestaande uit oud spelers en supporters.

De ploeg deed ook regelmatig eens een familie of bus uitstap waar later onze legendarische weekends in de Ardennen uit voort kwamen. Deze werden steeds als seizoenafsluiter zeer gesmaakt en telkens deze nu trouwens nog doorgaan heerst er een zweem van nostalgie en teambuilding.

Om op financieel vlak de boel draaiende te houden werden er in de beginjaren tombola’s, teerlingworpen en al eens een hanekap georganiseerd. Vanaf 1987 kwam er dan onze jaarlijkse BBQ en dit tot 1998. Nadien kwam er onze pensenkermis en nu ons Scampifestijn dat elk jaar doorgaat begin December.

Anno 2015 had zowel de bestuursploeg als de spelerskern een verjonging of make-over nodig. Dit zorgt terug voor sprankelende nieuwe impulsen die VC Bleuken nog steeds maakt tot wat het was en nog steeds is vandaag nl. een echte familieclub met trouwe vrienden die elke zaterdagnamiddag hun favoriete sport komen beoefenen.

Back to Top